De Nieuwe Botter

Als onderdeel van een ensemble

Appartementencomplex De Nieuwe Botter ligt langs de Buitenlandse Baan en Park Buitenoord in Barendrecht. Het maakt deel uit van een ensemble van drie appartementencomplexen welke losjes in het landschap staan. De centrale entrees liggen aan een groen hart van volwassen bomen, gezellige zitjes en kleurrijke bloemperken. Het gebied ligt in de luwte, maar blijft openbaar voor voetgangers en fietsers en dat brengt net een aangename levendigheid.

De vriendelijke Zuidwalbotter met 18 vrije sector huurappartementen verdeeld over drie lagen vormt de entree van de wijk aan De Botter en De Kempenaar. Hier bevindt zich eveneens de toegang tot de ondergrondse parkeergarage die ervoor zorgt dat het gebied verder autoluw is. Dan is er de Noordzeebotter met 34 huurwoningen voor 55-plussers. Het gebouw loopt in een knik waardoor bestaande bomen behouden blijven. Dat geeft gelijk aan hoe belangrijk groen, duurzaam en toekomstbestendig wonen hier is.

duurzaamheid

Duurzaamheid duurt het langst
Duurzaamheid is de lat waarlangs alle keuzes zijn gelegd tijdens het ontwikkelen van dit gebied. En daarbij ligt de lat hoog. Het verklaart waarom de Noordzeebotter een knik heeft om bestaande bomen en plantsoenen te behouden. Het overwegend groene landschap is om te zorgen voor voldoende waterberging. Het verklaart ook waarom we bloemperken aanplanten, nestkassen aan gevels hangen en bijenhotels neerzetten die insecten en bijen aantrekken en zo biodiversiteit stimuleren. Het is de reden dat fietsers en voetgangers voorrang krijgen boven automobilisten. En de reden dat we zitjes en ontmoetingsplekken in het groen creëren, omdat duurzaamheid ook gaat over de manier waarop we samen leven.

Vanuit deze brede opvatting is het begrip duurzaam vormgegeven. En ja, duurzaam houdt ook in dat de appartementen van De Nieuwe Botter heel duurzaam in energieverbruik zijn. Al blijft dat voor een belangrijk deel afhankelijk van het gedrag en verbruik van u als bewoner. Op het dak liggen zonnepanelen voor de collectieve energieopwekking. Verder is de algemene verlichting uitgerust met energiezuinige LED-verlichting. De kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij. De gevels en daken zijn zeer goed geïsoleerd en de zonwering is op de zuidgevel. En u kunt, dankzij de bodemwarmtewisselaar voor verwarming, warm tapwater en koeling, genieten van vloerverwarming in de winter en aangename koeling in de zomer.